Vandaag las ik tot mijn schrik dat poppodia en festivals willen dat alleen gevaccineerden toegang krijgen tot evenementen (1). Serieus?! Zijn we na maanden massahysterie eindelijk zover dat we zelfs de autonomie over ons eigen lijf op gaan geven?!

Hoewel minister de Jonge eerder al zei dat er geen vaccinatieplicht komt (2), is dat gezien het zwalkende beleid van dit kabinet allerminst zeker. Daarnaast sloot de minister niet uit, dat er mogelijk voordelen zijn voor degenen die zich hebben laten vaccineren (3).

Onze vrijheden werden al sinds maart stap voor stap afgenomen en ingeperkt en nu zijn we blijkbaar op het volgende level aanbeland. Met verbazing zie ik dit gebeuren. En iedereen laat het toe. De gemeenschappelijke vijand is gecreëerd en daarom mag geen enkele buitenproportionele maatregel ter discussie gesteld worden. Doe je dit wel dan ben je een complotgekkie.

Nou geloof ik echt niet dat er met een vaccinatie chips, al dan niet met complete 5G netwerken, in ieders lijf worden geplaatst. Ook denk ik niet dat pedoseksuelen op hoog niveau ook maar iets met deze shit te maken hebben. Maar een vaccin dat in een recordtempo is ontwikkeld en geproduceerd en waarvan over de lange termijnwerking en bijwerkingen nog onvoldoende bekend is, wil ik niet in mijn lijf. Daarnaast reageert mijn lichaam a-typisch op heel veel stoffen en medicijnen. Recentelijk heb ik daar nog de onaangename gevolgen van ondervonden. Dus ik kijk wel uit om me te laten inspuiten met het covid-vaccin. Verder heb ik, net als vele anderen, waarschijnlijk al lang corona gehad in het voorjaar. Waarom zou ik me dan überhaupt laten inenten!? Scheelt weer een hoop vaccins. Je kunt je geld beter besteden volgens mij!

Het zal waarschijnlijk niet zo ver komen dat het vaccin je met geweld gaat worden toegediend. Maar de consequenties van niet in laten inenten kunnen wel dusdanig zijn dat je buiten de maatschappij wordt geplaatst. Dat ik niet naar een festival kan, daar valt misschien mee te leven. Maar wat als ik straks niet meer mag werken als ik niet gevaccineerd ben? Of misschien niet meer mag winkelen? Wordt mij misschien zorg onthouden in de toekomst, omdat ik weiger me ziek te laten maken door een vaccinatie?

En waarom dan? Ik laat de vaccins graag over aan al die anderen, die dit experiment wel aan willen aangaan. Mocht ik dan toch nog besmet worden met corona, dan ben ik toch geen gevaar meer voor hen? De zorg wordt door die vaccinaties niet meer overbelast, want blijkbaar wil zeker 60% van de Nederlanders zich wel kritiekloos laten inenten. Volgens het RIVM kunnen ook weinig vaccins al het verschil maken (4). Dus waarom dan een verkapte vaccinatieplicht, zoals nu dreigt doordat allerlei organisaties mensen dreigen te gaan discrimineren als men niet is ingeënt.

Ik sta echt met verbazing te kijken hoe we sinds dit voorjaar kritiekloos één voor één al onze verworven rechten weggeven. Beperkt in mijn vrijheid en machteloos zie ik hoe de maatschappij langzaam dreigt te veranderen in een ‘Big Brother-samenleving’, zonder uitzicht op beter. Gaan we nu serieus naar een samenleving waarin je zelfs geen baas meer bent over je eigen lijf? Ik kan het gewoon niet geloven, dat we dit écht laten gebeuren.

Advertentie

Een gedachte over “Baas in eigen lijf!

  1. We hebben reeds geen macht en middelen meer om bepaalde ontwikkelingen te weerstaan.

    . . .

    Like

Reacties zijn gesloten.