Vorig  jaar deden diverse ministers uitspraken over vaccinatieplicht. Die zou er zeker niet komen, en zo vlak voor de verkiezingen is het niet handig om hem dan alsnog in te voeren natuurlijk. Zeker nu we allemaal snakken naar positief nieuws. Daarom bedacht het kabinet iets anders: er komt geen plicht, maar een coronapaspoort en als je gevaccineerd of getest bent dan krijg je meer vrijheden. Ook als je zo ‘gelukkig’ was corona te hebben ondergaan, mag je straks weer van alles. Maar mensen moeten zich vooral niet verplicht voelen zich te laten vaccineren, aldus ministere De Jonge, wat natuurlijk een belachelijke contradictie  is. Maar goed, als je niet al te kritisch bent en je hebt geen problemen met testen of vaccineren, is het misschien positief nieuws. En omdat iedereen alleen nog maar positieve dingen wil horen, wordt er verder niet nagedacht en worden alle kritische noten naar Wappieland verwezen.

Maar wat als je wegens medische, religieuze of andere redenen niet mag, kan of wilt worden gevaccineerd? Dan lijkt me dit hele verhaal helemaal geen goed nieuws. Want ook al wordt er nog zo hard beweerd dat er geen vaccinatieplicht komt, als je dit plan invoert dan sluit je toch iedereen buiten, die om wat voor reden dan ook geen vaccin (of test) heeft gekregen. Die mensen mogen dan dus niet naar een concert, kroeg of winkel. Ik zie het bordje bij de ingang al: verboden voor niet-gevaccineerden. Klinkt toch ineens een stuk minder positief! Sterker nog, het doet me denken aan tijden waarin er voor bepaalde bevolkingsgroepen op zijn zachtst gezegd ook weinig positiefs te melden was. Ook toen keek de rest van een land (ook ons land!) toe hoe een groep mensen steeds verder uit het publieke leven werd geweerd. En niemand deed iets, want het was niet hun probleem of men dacht dat het zo’n vaart niet zou lopen.

We hebben het afgelopen jaar al gezien, hoe gemakkelijk mensen zich stukje bij beetje hun vrijheid laten afpakken. De propaganda machine draaide op volle toeren om dit mogelijk te kunnen maken. Influencers werden betaald, spotjes op de radio tot in den treuren herhaald, bij talkshows werden deskundigen tegenover mensen als Famke Louise gezet en zo werd een heel duidelijk beeld neergezet: We hebben een gemeenschappelijke vijand, corona. Die vijand moet bestreden worden en iedereen die het niet eens is met de manier waarop is wappie. Met succes, want een overgrote meerderheid volgt gedwee en een minderheid durft zijn mond niet meer open te doen. Missie geslaagd.

Maar eigenlijk is dit natuurlijk gewoon pure indoctrinatie. Indoctrinatie is volgens Van Dale “systematische beïnvloeding met het doel eigen ideeën kritiekloos te laten aanvaarden” en volgens Wikipedia “een vorm van manipulatie door het systematisch en eenzijdig onderwijzen van aanvechtbare overtuigingen of opvattingen, met de bedoeling dat deze kritiekloos worden aanvaard”. Daar voldoen alle coronamaatregel- én vaccinatiecampagnes volledig aan.

Bij de vragen op de site van rijksoverheid, worden alleen vragen beantwoord die in het straatje van deze campagne passen. Mijn vragen staan er niet bij en verwijzingen naar literatuur voor meer informatie ontbreken. Een zeer eenzijdige benadering. Want wat moet ik nou doen als ik niet mag, kan of wil worden gevaccineerd? Waarom is het niet voldoende als 80% van alle Nederlanders zich vaccineert? Dan heb je volgens eerdere berichten namelijk meer dan genoeg groepsimmuniteit. En waarom het discrimineren van mensen die zich niet laten vaccineren? Waarom doe je daar zo moeilijk over? Die kunnen die 80% gevaccineerden toch niet meer aansteken als het vaccin zo goed werkt?

Een ruime meerderheid is zo geïndoctrineerd en bang gemaakt dat men bereid is zich kritiekloos te laten vaccineren om weer van alles te mogen, níet omdat er vertrouwen is in het vaccin. Mensen vrijheden beloven in ruil voor vaccinatie is chantage of omkoperij en past niet bij een vrije democratie. Helaas dringt dat tot niemand door. Integriteit van je eigen lijf zou een grondrecht moeten zijn. Directe of indirecte vaccinatie passen daar niet bij.

Voor mij is vaccinatie in elk geval geen optie vanwege medische redenen. Ook om de twee dagen testen is om diverse redenen zo goed als onmogelijk. Ik behoor tot een minderheid, waar geen rekening mee gehouden wordt. Ik word moedeloos als ik zie hoe iedereen om me heen kritiekloos doet wat gevraagd wordt en hoe niemand rekening houdt met uitzonderingen en minderheden. Ik zie dat de geschiedenis zich herhaalt en ik kan daar niets aan veranderen.

Deze situatie en het vooruitzicht nooit meer in vrijheid te kunnen leven, maakt mijn leven perspectiefloos en zorgt ervoor dat ik alleen nog maar denk aan hoe ik een einde kan maken aan mijn leven. Als ik iets geleerd heb het afgelopen jaar, is het dat er voor minderheden en andersdenkenden geen plek is in deze maatschappij.

Advertentie